Продължаваме промяната-Демократична България“ трябва да свалят билбордовете от своята кампания с

...
Продължаваме промяната-Демократична България“ трябва да свалят билбордовете от своята кампания с
Коментари Харесай

ЦИК: ПП-ДБ да свали билбордовете с Денков, Борисов и Пеевски

„ Продължаваме промяната-Демократична България “ би трябвало да смъкват билбордовете от своята акция с ликовете на бившия премиер Николай Денков редом до водачите на ГЕРБ и ДПС Бойко Борисов и Делян Пеевски с въпрос какъв министър председател желаеме да имаме.

Централната изборна комисия (ЦИК) се е произнесла по тъжба на представителя на ГЕРБ за физическата акция, която бе разгърната в София и Пловдив на билбордове в последните дни.

Решението на комисията е 3370-ЕП и е оповестено на уеб страницата на ЦИК и открива осъществено нарушаване е по член 183, алинея 4 Изборния кодекс, съгласно която се не разрешава потреблението на агитационни материали, които накърняват положителните нрави, достойнството и положителното име на други претенденти.

Използването на лицата на други претенденти, препоръчани от други партии и обединения за същия тип избор в еднакъв пропаганден материал, съставлява апел за гласоподаване в поддръжка на претендента на партията или обединението от чието име се популяризира пропагандния материал, съответно за неподкрепа за другите претенденти. Освен, че с описаното потребление на пропагандни материали се накърняват положителните нрави по смисъла на член 480, алинея 2 по отношение на член 183, алинея 4 ИК, е налице и апел за неподкрепа на претендент по смисъла на §1 т.17 ИК.

https://novini.bg/

 

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР